Oyunun en sağlam classlarından olan shadow priestte talent dağılımı diğer classlardan biraz daha önemlidir(lock hariç tabi).tabi bütün classlarda olduğu gibi talentler oyuncunun yorumu ve oynayış tarzına göre değişim gösterebilir.mesela benim char shadow priest'tir.ben silence talentini kullanmazken guild arkadaşım olan shadow priest o talenti efektif olarak kullanmaktadır.
kendi buildimin linkini koyayım dedim shadow priest açacak arkadaşlara bir fikir olması açısından.
http://www.wowhead.com/?talent=bxMhzZZEMgzMxRhtEo
solo pve pyschic scream ve mind flay çıktığı zaman sürekli bu ikisini kullanacaksınız.mob uzaktayken mind blast ile hasar verip yanınıza geldiği zaman pyschic scream ile fear yapıp mind flay ile hem mobun gidip başka mob çekmesini önleyecek hem de ileriki levellerde güzel hasarlar vereceksiniz.
fear resistlediği zaman ise power word:shield yapıp en güçlü büyülerinizle moba saldırabilirsiniz.shield sayesinde hasar almanız zor.
bu class'ın genel sorunu raidlerde çok iyi oyuncu değilseniz yer bulmanız zor.bizim bir elemanın da dediği gibi en iyi priest holy priesttir.holy değilseniz(zor zaten holy solo pve de level kasmak anca 70 de holy olursanız rahat olursunuz.)raid yapacağım diyorsanız,improved vampiric embrace iyi olur.bu sayede hem dot koyup yapıp hem de ufak ufak raid grubunuzu healleyebilirsiniz.raidlerde dotları ile(swain,vampiric embrace,vampiric touch vs vs..) güzel bir damage tablosu ortaya çıkarsa da dmg olayına çok asılırsanız aggro almanız işten değil bir kerelik fade yaparsınız ama cd bitmeden bir daha aggro alırsanız tüm raidi tehlikeye düşürebilirsiniz.
shadow priestin en güzel yanı ise dps(damage dealer) olmasının yanında 5man ve heraoic 5man lerde çok rahat heal yapabilmesidir.healer olarak oynamak istiyorsanız,raid yapmayacağım heroic 5man bana yeter diyorsanız shadow priest hem oynanış keyfiyle(çok class denedim en zevklisi bu ) hem de gayet güçlü olması ile oynanabilir bir class.
pvp:
şimdi pvp için tabi tüm melee(warrior gibi) sınıflara karşı avantajı vardır shadow prinin.yanımıza geldikleri zaman atarız bir fear daha sonra mind flay+mind blast ikilisi ile keseriz.çok ekstra itemleri yoksa dayanamaz fazla.mage ve lock için işiniz zor sizi farketmemişlerse mind control ile bir uçurumdan aşağı atmak ya da şöyle çok moblu bir yere götürüp bırakmak daha mantıklı.ama yoksa öyle bir olanağınız(çevrede yoğun bir spot veya uçurum yoksa)shield açıp deli danalar gibi üzerlerine koşup demin bahsettiği fear+mind flay olayını yapmak en iyisi.(lock en kıl sınıftır,öldürseniz bile debufflarıyla öldükten sonra bile öldürebilir,sinir olursunuz)hunter için,peti falan boşverin baktınız üzerinize pet geliyor shield açın,fearı boşuna cd ye sokmayın ve hunterın üzerine koşup fear atın,sonrası malum zaten.rogue en zorlayanı oluyor.stunla başlamışla yüksek olasılıkla stun lock yapacaktır.sürekli feara basın,bir sonraki stunı yarım saniye geç yapsa siz fearınızı atmış olursunuz.ama en iyisi gördüğünüz yerde ilk sizin saldırmanız.paladin için ise,şimdi benim pek deneyim olmadı paladin ile pvp'de ancak bir iki karşılaşmamızdan bu adamlar shield açıp kendilerini healleyip sinir bozmaktan başka birşey yapmıyorlar(benim de var bir pala charım aynısını ben de yapıyorum bakmayın ) yine fearı kullanacağız.fırsat kollayıp fear atıp sonra mind flay...
sonuç olarak,wow'da favori classımdır shadow priest.çok class ile oynadım ama şu blood elf(pişman oldum be açtığıma siz undead açın bence) shadow priest ile aldığım keyfi hiçbir classta almadım.tavsiyemdir.

News