birçok kişinin favori class'ı olan hunter benim bu oyundaki ilk karakterimdi.fakat açık söyleyeyim ben ısınamadım bir türlü bu class'a.
yine de size kendi build'im olan beastmaster hunter'ı anlatmak istedim.
beastmaster hunter tek başına hiçbir şeydir.yalnız mob kesemez.güçlü bir pet train ederek işe koyulmanız lazım.
ilk levellerde domuz türü bir pet çok iyidir.charge özelliği ile pvp de casterların canını sıkmasını geçtim,ilerde iyi tanklar,aggro tutar.siz de böylece arkada bow ya da gun ile rahal atışlar yaparsınız.(wow da belli bir mesafeden yakında menzilli silahlarla saldırılmaz bildiğiniz gibi.)tabi sürekli değişik petler train edip onlardan skill'leri öğrenmeniz lazım.açıkçası şimdi hangi pet hangi skill'i veriyordu unuttum.
instancelara her daim petinizle katılmanız lazım yoksa dmg tablosunda çok geri düşersiniz.siz beastmastersınız,sizin en önemli silahınız petiniz.instancelarda pet kesinlikle passive mode da olmalı ve her seferinde elinizle saldırı komutu vermelisiniz(ctrl+1) yoksa partynizin başı pet'in aldığı aggro yüzünden belaya girebilir.
talent buildi için benim kullandığım ve ideal bulduğum build şudur: http://www.wowhead.com/?talent=cV0GbxgoiuVoVE0oZ0h
buildiniz nasıl olursa olsun mutlaka lethal shot ve hawk eye talentları açık olmalı.
solo pve:solo takılarak en hızlı level kasan class beastmaster hunterdır.yukarıda dediğim gibi ilk 20 level domuz kullanırsanız(ayı da olabilir) çok rahat edersiniz.level 30 da desolace'deki scorpidlerden birini tame edin(mevcut peti inn deki stable'a bırakıp),biraz onunla takılın ve bite skillini öğrenin.önemli bir skill bite.level 40 ta ise önce bag'thera'yı(elit tame) tameleyin.52 de ise kesinlikle king bangalash'ı(adı bu olmayabilir ama buna yakın bir isim) tameleyin.şimdi bu moblar elittir.tame'i zordur.
bag'thera için;atabileceğiniz en uzak mesafeden güçlü skillerinizden biriyle(örneğin arcane shot) bag'thera'yı vurun.sonra hemen freeze trap kurun(önce de olabilir) ve tame işlemine başlayın.tame failed olursa dönün ve kaçın,yanınızda pet olmadığı için baş etme şansınız yok.bu işlemi birkaç kere tekrarlayıp bag'therayı tame edebilirsiniz.
King bangalash:bu biraz zor,çünkü bu elit hemen iki tane shadowmaw summon ediyor.yanınızda healer bir arkadaşınız olursa çok iyi olur.eğer healer varsa;önce aggro almamaya dikkat ederek yaklaşabildiğiniz kadar yaklaşın,frost trap kurun ve arcane shot atın,hemen arkasından tame'e başlayın,bu sırada dmg alacaksınız.healer sizi iyileştirdiği için sorun yok.1-2 denemede tame edebilirsiniz.eğer healer yoksa;bu aşamada işiniz zor fakat imkansız değil,ölebilirsiniz moralinizi bozmayın,ne de olsa ölünce exp kaybetmiyorsunuz sadece durability penalty alıyorsunuz,yani parasını verip repair olursunuz.şimdi öncelikle bu sefer uzak mesafede duruyoruz.freeze trap kurup arcane shot ile mobu çekiyoruz.tame'e başlıyoruz.bir tane potion kullanıyoruz.tame başarısız olursa feign death atıyoruz,resist olursa ölüyoruz.kurtuluş yok.gelip yeniden deniyoruz.
freeze trap elit tame olayının kilit noktası.unutmayın.
solo pve de öncelikle mutlaka ama mutlaka mobun üzerine peti salmak lazım.pet ilk vuruşu yapmadan asla siz saldırmayın.bunun dışında sıkışınca feign death atın ama önce edebiliyorsanız peti unsummon edin ölmesin.pet beslemek zaten masraflı bir iş bir de ölünce ekstra yemek vermek gerekiyor.ok-kurşun masrafıyla beraber yemek masrafı da işin içine girince beliniz bükülebilir.
zul'farrak elit serpent tame:
level 50 civarı zul'farrak instance'ındaki serpentları tamelememiz gerekiyor.kimi questlere bu serpentlarla gideceğiz.zaten bu serpentlar oyundaki nadir caster petlerden.kimi questlerde onların poison sikili işimize yarayacak.(özellikle feralastaki yeti ve sithilustaki elit questlerini sololamak için) 5 kişilik bir parti oluşturuyor ya da bulup giriyoruz.tanaristeki zul'farrak'a giriyoruz(vallah mı dediğinizi duyar gibiyim ) merdivenli bölümü temizledikten ve nekros'u(boss) öldürdükten sonra Bly ile konuşuyoruz(bildiğiniz gibi) onu da temizleyince bu serpentlara (ve boss'a) giden yolumuz açılıyor.mobları çektiğimizde 2 sağdan 2 soldan gelecek,parti arkadaşlarımıza söylüyoruz bir tanesine karışmasınlar(aggro sizde olmazsa tameleyemezsiniz)
onu biraz aşşağı temiz bir bölgeye çekiyoruz. freeze trap kurup,tame işine başlıyoruz.failed olursa party'nin tankı geliyor ve aggroyu üzerine alıyor(fazla hırpalamadan,taunt atarak,yeterli hp si kalması lazım) trap cd si dolunca,tekrar aggroyu üzerimize alıp tekrar trap kuruyoruz...ve tame olana kadar bu döngüyü tekrarlıyoruz.
bu pet size level 60 a kadar çok yardımcı olacak.
instance ve raidler: 5 manlerde beastmaster hunterların yer bulması biraz sıkıntı yaratabilir(bu beni classtan soğutmuştu) 5man için;pet'i passive tutuyoruz.önce tankın aggroyu almasını bekliyoruz ve peti gönderiyoruz.petin (ve tankın) target'ına saldırıyoruz.tüm hunterların görevi olan trap için ise;bazen kalabalık grupları çekmek zorunda kalabiliriz.bu gibi durumlarda mage'in polymorph ve hunter'ın freeze trap'ı kullanılır.multi shot ile mobları çekiyoruz,trap'e oturtuyoruz.daha sonra tank gelip taunt atıp aggroyu alıyor.alamazsa(resistlerse falan) feign death atıyoruz.
raid:raidlerde bm hunterlar fazla gerekli değildir(bence).yine tankın aggro almasını bekler peti gönderir dps'ye başlarsınız.fakat burada bir de kart olayı var.bazı raid bosslarının yanında addler(tıfıllar) vardır.hunterın görevi bu tıfılları dolaştırmaktır.uzun mesafeden atış yapar kaçarsınız.sürekli dönüp atış yapar ve kaçarsınız.ama rastgele bir kaçış değildir bu,çünkü kaçarken başka mobları da çekebilirsiniz.genelde bossun çevresinde dairesel döndürürsünüz mobu.
pvp:evet geldik bm hunter'ın en sevdiğim yönüne.bm hunter tam bir caster belasıdır.peti saldınız mı casterın üzerine,cast yaptırmazsınız,sinir bozarsınız,cinnet geçirtirsiniz.tabi bu olaylar mage ve shadow harici priestler için.warlock için zor.zaten tüm classlar için warlockla pvp zor.o yüzden pek kafanıza takmayın pvp de feign death falan işe yaramaz doğal olarak adam pete dalmaz direk size koşar(melee ise) bu durumlarda melee bir classla pvp ye girişeceğiniz zaman önünüze bir frost trap koymak iyidir.adamı yavaşlatır,mesafe alıp range attack için size zaman kazandırır ve bu sırada pette adamı zayıflatır.
shadow priest ve warlock için çözüm zor.dotları yediniz mi feleğiniz şaşıyor.shadow pri kesin shield açar ve yanınıza kadar koşup fear atacaktır.petin saldırısını durdurup bir freeze trap koyup kaçmayı deneyebilirsiniz.ya da freeze trap koyup geri çekilip conc.shot ile hızını biraz kesebilirsiniz ama işiniz zor.mage ise çok kolay gönderin peti cast yapamasın sizde arkadan atın okunuzu
şimdilik bu kadar toparlayabildim(işteyim de ) eksik/yanlış gördüğünüz yer varsa yazın;ekleme/düzeltme yaparım.
zaman bulabilirsem bir de paladin rehberi hazırlamayı düşünüyorum ama söz vermeyeyim bugün için
teşekkürler

News