Zaman: Çrş May 23, 2012 7:12 am

Last 100 active topics

• Forumlar

News News of windows 7 işletim sistemi

Site map of windows 7 işletim sistemi » Forum : windows 7 işletim sistemi

Windows 7 ile ilgili her tür sorun çözüm ve önerilerinizi buraya yazabilirsiniz.

Windows 7'ye 7 Öner

Herkes Windows 7'nin çıkışını büyük bir heyecanla bekledi. Birçok Linuxkullanıcısı bile bu yeni sistemden büyük heyecan duydu. Ama bütünbunlar, Windows'un en mükemmele ulaştığını ve öğrenmeyi de bırakmasınıgerektirmiyor. Bu konuda Linux camiasından öğrenmesi gereken çok şeyvar. Öncelikle, hepimizin yararı için gelin biz o mükemmel sayınınortaya çıkma başarısının farkına varalım. 7 sayısı mitoloji vesayıların gizemini inceleyen numerolojide yüzyıllarca özel bir yeresahipti. Wikipedia'da pek çok açıklama bulabilirsiniz.
Windows 7, ekim ayında yerini aldığında, milyonlarca insanın 7kelimesine takılacağı ve düşüncelere dalması bekleniyor. Peki, bir şeyiolduğundan daha mükemmel yapmanın yolu nedir? Elbette, "sizden daha iyi" olandan öğrenmek..
Numaraya takılmaksızın Microsoft'a, kendini geliştirebileceği birkaç numara öğretelim dedik:
1. Daha sık sürüm yayımlamak:

Microsoft'un en büyük düşmanı, uzun süren sürüm yayınlama döngüsü.Linux yayımcıları ise tam tersi, yani sık sık sürüm çıkarıyorlar. Sizcekullanıcının ilgisini hangisi çeker? Sekiz yıllık Windows XP mi yoksaher altı ayda bir güncellenen diğeri mi? Taze ürün taze pazar demektirve Microsoft da bunun farkında olmalı.
Sekiz yılın ne demek olduğunu şöyle anlatalım. Windows kullanıcılarının yüzde 60'ınınhâlâ kullandığı işletim sistemi yani Windows XP çıktığında; BülentEcevit hâlâ başbakan, 20 milyonluk banknotlar piyasaya yeni çıkmış veTofaş'ın kuş serisi üretimdeydi, Plüton ise bir gezegendi!

2. Sürümlere akla yatkın isimler vermek:

Sürüm ismi politikalarının hâlâ en kötüsünün Windows'lardaolduğunu belirtelim. Evet, ...
Read more : Windows 7'ye 7 Öner | Görüntüleme : 102 | Cevaplar : 0

Windows 7 ücretsiz deneme sürümü

Microsoft’tan Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 deneme sürümü.

Gerçek kodları ve yenilikleriyle Windows 7 Enterprise Edition’ın denemesürümü 90 gün süreyle BT profesyonellerinin kullanımına sunuluyor.Windows 7 Enterprise Trial Edition sayesinde BT profesyonelleri, üç ayboyunca gerçek ürün kodlarının sunduğu avantajlardan yararlanacaklar.Windows 7 kodlarına uyumlu yazılan Windows Server 2008 R2’nin 180günlük deneme sürümü de Microsoft sitesinden indirilebiliyor.

Ekim ayında kullanıcılarla buluşmaya hazırlanan Microsoft’un yeninesil işletim sistemi Windows 7, BT profesyonelleri tarafından dahaönceden test edilebilecek. Yeni işletim sisteminin tüm özellikleriniiçermesi nedeniyle özellikle BT profesyonellerinin ilgi göstereceği 90günlük deneme sürümü, Windows 7 Enterprise Trial Edition, BTprofesyonellerinin gerçek ürün kodlarının sunduğu avantajlardanyararlanmalarını sağlayacak.

Bugüne kadar birçok BT profesyoneli, Windows 7 ortamındauygulamalarını, donanımlarını ve işletim sistemi yaygınlaştırmastratejilerini test ederken nihai üretim öncesi (RC) sürümükullanıyordu. Ancak bu yöneticiler önümüzdeki üç ay süresince Windows 7Enterprise 90-Day Trial Edition sayesinde ürünün bütün özellikleriniinceleme fırsatı bulabilecek.

22 Ekim 2009 itibarıyla satışa sunulacak olan bu deneme sürümünde,lisanslı kullanıcının Windows 7 nihai ürünle elde ettiği lisans, MSDNve TechNet abonelikleri ve yazılım güvencesi anlaşmaları gibi hizmetleryer almıyor.

Windows 7 indirirken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Microsoft, kendi sitesinden Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Edition’ıindirmek isteyenleri bazı konularda özellikle uyarıyor.
• Deneme sürümünün lisansı sınırlı miktarda olduğu için ürün ancak belirli sayıda ...
Read more : Windows 7 ücretsiz deneme sürümü | Görüntüleme : 215 | Cevaplar : 0

Windows 7 Kişisel Oturum Açma Ekranı

Windows 7 Şaşırtmaya Devam Ediyor ;

WithinWindows blog'unun sahibi Rafael Rivera Build 7057'de oturum açma ekranını kişiselleştirme
imkânının sunulduğunu ve istenirse birkaç ufak ayar ile bunugerçekleştirmenin mümkün olduğunu kanıtladı. Microsoft'un bu imkânısistemlerini daha da kişiselleştirmek isteyen komple-PC üreticileri için düşündüğüneinanılıyor. Hatta Rivera bu özelliğin sadece tüketici odaklı Windows 7sürümlerinde değil, yeni işletim sisteminin sunucu ayağını temsil eden Windows Server 2008 R2'de de kullanılabileceğini söylüyor.

Rivera'nın bilgilerine göre öncelikle kayıt defterinde HKLM\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Authentication\ LogonUI\Background girdisinde OEMBackground DWORD değerininbulunup bulunmadığı kontrol edilmeli. Eğer varsa bunun değerinin 0 mıyoksa 1 mi olduğuna bakılmalı. Eğer 1 ise özellik etkin demektir.Sonrasında ise kullanılacak arka plan resminin kenar oranınınhesaplanması gerekiyor. Bunu hesaplamak için monitörün yatayçözünürlüğü, dikey çözünürlüğüne oranlanmalı. (Örn. 1440:900 = 1,6:1)

Bu OEM özelliğine has resimler %windir%\System32\oobe\info\backgroundsMaksimum 256 KB büyüklüğünde olabilecek şu dosya isimleri destekleniyor (yatay çözünürlük /dikey çözünürlük oranına göre sıralanıyor).

klasöründe bulunuyor. Eğer böyle bir klasör bulunmuyorsa, kullanıcı tarafından oluşturulmalı.
  • backgroundDefault.jpg
  • background768×1280.jpg (0.6)
  • background900×1440.jpg (0.625)
  • background960×1280.jpg (0.75)
  • background1024×1280.jpg (0.8)
  • background1280×1024.jpg (1.25)
  • background1024×768.jpg (1.33-)
  • background1280×960.jpg (1.33-)
  • background1600×1200.jpg (1.33-)
  • background1440×900.jpg (1.6)
  • background1920×1200.jpg (1.6)
  • background1280×768.jpg (1.66-)
  • background1360×768.jpg (1.770833-)

Eğer resim backgroundDefault.jpgolarak isimlendirilirse kenar oranına bakılmaksızın yükleniyor ...
Read more : Windows 7 Kişisel Oturum Açma Ekranı | Görüntüleme : 82 | Cevaplar : 0

Windows 7 hakkında Öneri İpuçları Kişiselleştirme

Windows 7 Resmi Logosu

Herkese Merhaba;

Bu Yazımda Sizlere Windows 7 Hakkında İpuçları, Öneriler veKişiselleştirme Hakkında Bilgi Vereceğim. Siz Hala Windows 7Denemediyseniz Hemen Baştan Başlayalım...

Önce Sistem Gereksinimlerini Verelim ;

• Processor: 1 GHz 32-bit or 64-bit processor
  • Memory: 1 GB of system memory
  • Hard drive: 16 GB of available disk space
  • Video card: Support for DirectX 9 graphics with 128MB memory (in order to enable Aero theme)
  • Drive: DVD-R/W drive
  • Internet connection (to download the Beta and get updates)

Ve Windows 7'i İndirerek Başlayalım.

RC Sürüm

Windows 7 RC ( Çıkış Adayı ) Sürümü Microsoft Tarafından Verilen Tarih Olarak "5 Mayıs" Olarak Belirtilmiştir...

>> İndirip Bir Dvd'ye Çekip Yada Virtual PC İle Kurduğunuzu Varsayarak Devam Ediyorum...

Yaklaşık 15-30 Dk Kurulum Sürecinden Sonra Windows 7 Hazır ve Açıldı...

# 1 : MP3 Bugunu Giderin.

Windows Açıldığınız İlk Yapmanızı Önerdiğim Şey Bu Yamadır,Beta'da MP3'leri Bozma, Yutma Gibi Bir Hata Var Fakat Hemen TelaşYapmayın. Microsoft'un Yayımladığı Ufak Bir Yama İle Bu SorunuÇözelim...

Download (32 Bit, 64 Bit) Rapid Premium Upload (Silinmez ) :
http://rapidshare.com/files/206542617/windows_7_beta_hotfix.zip.html

# 2 : ...
Read more : Windows 7 hakkında Öneri İpuçları Kişiselleştirme | Görüntüleme : 796 | Cevaplar : 0

Windows 7 Kurulum Resimli Anlatım

MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
1 GHz işlemci (32 veya 64-bit)
1 GB RAM (32-bit); 2 GB RAM (64-bit)
16 GB boş sabit disk alanı (32-bit); 20 GB boş sabit disk alanı (64-bit)
WDDM 1.0 veya üstü sürücü desteğine sahip DirectX 9+ uyumluluğu bulunan ekran kartı.

Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan enbelirgin olanı kurulum sonrasında network ayarlarınızı hemen yaptırıyorolması. Bağlı bulunduğunuz ağ ya da varsa wireless bağlantıları sizelisteliyor ve yapılandırmayı adım adım gerçekleştiriyorsunuz.

Diğer can alıcı özelliklerden bir taneside Wordkgorup ortamındapaylaşacağınız klasörleri size seçtiriyor. Buradaki en önemli özellikise bu paylaşımlara ulaşacak kişiler için bir şifrebelirleyebiliyorsunuz. Böylece Workgroup ortamında kullanıcılar buşifreyi bilmeden dosyalarınıza ulaşamıyor. Böylece Windows 7 ilebirlikte güvenliğimiz bir kat daha artmış görünüyor.

Windows 7 CD’mizi bilgisayarımızın CD-ROM’una yerleştiriyoruz ve kuruluma başlıyoruz.

Windows Yükleniyor...

Dilimizi Türkçe seçiyoruz.

Install Now diyip geçiyoruz.

I accept the lisans terms. kutucuğunu işaretliyip şartları kabul ediyoruz. Next ..

Bilgisayarımız Windows Vista ise format atmamıza gerek yoktur. Buradan UpGrade seçeneğini seçerek UpGrade edebiliriz. Windows XP’de ise UpGrade özelliğini desteklememektedir. Bu yüzden Custom (advanced) tıklayarak kurulumumuza devam ediyoruz.

Windows 7 ’yi hangi diskimize kuracağımızı belirliyoruz.

Windows 7 Ultima kurulumumuz başladı. Arkamıza yaslanıp ...
Read more : Windows 7 Kurulum Resimli Anlatım | Görüntüleme : 240 | Cevaplar : 0

Windows 7 Uyumlu AntiVirüs Programları

Windows 7 ile çalışan Antivirüs programlarının bir listesini vereyim istedim.
Microsoft’un kendi sitesindeduyurduğu Windows 7 uyumlu antivirüs yazılımları Kaspersky , Norton, veAVG. Şimdi biz Microsoft’un verilerine değil de kendi deneyimlerimizegöre oluşturduğumuz listemize bir bakalım.
AVG Anti-Virus Free Edition
AVG Anti-Virus Free Edition (Ücretsiz versiyon) Windows 7 ile tamuyumlu. Zaten Microsoft’un önerdiği 3 yazılımdan da biri. Ayrıca AVGkullanırsanız Action Center denilen panelde görüceksiniz ki AVG,Anti-Spyware koruması da sağlıyor, ve Windows sizi sadece 1Anti-Spyware kullanmanız ve Defender veya AVG’den birinin Anti-Spywarekorumasını kapatmanız konusunda sizi uyarıyor.

Avira AntiVir Personal Edition
Avira’da diğer bir ünlü ücretsiz antivirüs çözümü. Bu program da Windows 7 ile uyumlu.

Norton AntiVirus 2009
Norton için herhalde herhangi bir açıklamaya gerek yok. Hemen herbilgisayar kullanıcısının yakından tanıdığı Norton’un 2009 sürümAntivirüs programı da Windows 7 ile uyumlu. (Zaten Microsoft tarafındanda önerilen yazılımlardan biri)

Avast! AntiVirus Home
Yine çok kullanılan ve başarılı bir antivirüs yazılımı Avast!. Avastiçin söylenecek pek birşey yok. Bu popüler program da Windows 7′deproblemsiz çalışıyor. (AVG gibi Avast’ta da Anti-Spyware korumasımevcut.)

Microsoft Windows Live OneCare: UYUMSUZ
Bu herkes için şaşırtıcı bir durum olabilir ama bu kadar üçüncü partiyazılımın içinde Microsoft’un kendi virüs koruma yazılımı OneCareWindows 7 ile çalışmıyor. Program Windows 7 sisteme işletim sisteminidesteklemediğinden yüklenemiyor bile.
Aslında zaten Haziran ...
Read more : Windows 7 Uyumlu AntiVirüs Programları | Görüntüleme : 393 | Cevaplar : 0

Giriş  •  Kayıt

İstatistikler

Toplam 6263 mesaj • Toplam 3003 başlık • Toplam 3782 üye