örnekler verebilirim.
UseAction(); komutu ile belirlediğiniz slottaki skili veya makroyu çalıştırabilirsiniz.
Ben makroları daha çok savaşçı sınıfı ile kullanıyorum.Tek bir tuşa basarak bazı işlemler yaptırıyorum, mesela;
- Code: Tümünü seç
/script
if (UnitHealth("player")/UnitMaxHealth("player")>.60) then UseAction(27);
else UseAction(33);
UseAction(27);
end;
Bu makroyu Attack ismiyle kaydedip 21.slota yerleştirdim, slotun tuşunuda " olarak atadım.
Yaratığı seçip tuşa bastığımda bu makro önce karakterimin sağlığının durumunu ölçüyor, burada %60 olarak belirledim.
Sağlığım %60' ın üzerinde ise 27.slotta bulunan skill veya makro çağırılacak değilse önce 33.slotta bulunan Pot basılıp
sonra 27.slota devam edilecek.
27.slota şöyle bir makro ekledim;
/script
if (UnitLevel("target")>(UnitLevel("player")+3)) then DEFAULT_CHAT_FRAME:AddMessage(" Unit Level is High "); MoveBackwardStop();
UseAction(80);
else UseAction(28);
end;
Bu makro seçtiğim yaratığın leveline bakarak benim belirlediğim bir seviyeden yüksek olup olmadığına karar veriyor.
Eğer yüksek ise karakter hareket etmiyor, chat ekranına mesaj basıyor ve boş olarak belirlediğim bir slota gidiyor.Değilse 28.slota.
28.slottaki makro;
/script
if (UnitHealth("target")==0) then UseAction(80);
MoveBackwardStop();
DEFAULT_CHAT_FRAME:AddMessage("It's dead");
else UseAction(1);
UseAction(6);
end;
Yaratığın sağlığına bakarak ölü olup olmadığına karar veriyor boşuna skill basmaktan kurtarmış oluyor.Ayrıca chat ekranına mesaj gönderiyor.Yaratık ölü değilse 6.slota gidiyor.
Son olarak 6.slotta ise;
/script
if (UnitDebuff("target",1)=="Weakened") then UseAction(4);
elseif (UnitDebuff("target",1)=="Vulnerable") then UseAction(3); ...

News of Runes of magic Add-on Makrolar scripler
Burada "
Kayıt işlemmizi gerceklestiriyoruz

bende kurulu olan addonlar ki Şiddetle öneriyorum bunları kurun cok daha fazla zevk alacaksınız. bir tek wowmap'ı yüklemeyin dierleri kesinlikle sart

en soldaki sari disli seklindeki dügmeye basıyoruz
Xbar'a basıyoruz sonrada cıkan sekmelerden general ve aynın resimdeki gibi ayarları birebir yapıyoruz
Sonra Xbar'ın altında acılan sekmelerden Buttons tusuna basıyoruz ve ayarları aynı resimlerdeki gibi tek tek yapıyoruz

Burda'da maple olan ilgili ayarlar var.önce Xframes tusuna basıyoruz sonra altdan acılan sekmelerden minimap ı seciyoruz ve ayarları aynen benimki gibi yapıyoruz Ve en sonda Save diyoruz.