Double Date Rate SDRAM, yüksek perfomanslı server’lar , masaüstü bilgisayarlar ve taşınabilir PC’ler için günümüzün standartını belirlemektedir. Samsung bu alanda bir ilktir ve ilk defa 1997’de DDR standartını, 2001’de DDR2 standardını, 2005’te DDR3 standartını piyasaya sürmüştür. JEDEC standartlarına dayanan , yarıiletken üretim teknolojilerinde ve mühendislik dallarında yüksek performans ve hız sunan çözümler üretmiştir.
DDDR3 Hızları, Band Genişlikleri, Kullanım Amaçları
Band Genişliğinin İkiye Katlanması
Samsung tamamıyla endüstri için uygunlaştırılmış hafıza seçenekleri sunmaktadır. Bu standartlar DDR2 standartlarını oluşturmakla birlikte gelecek jenerasyon olan DDR3 hafızalarının da standartlarını oluşturmuştur. DDR3 hafıza modülleri DDR2’ye göre en az iki kat band genişliği sağlamaktadır ve yaklaşık olarak transfer hızları 1.6Gb/s ‘lere kadar çıkabilmektedir. Bu daha hızlarının anlamı iyileştirilmiş 3D grafik uygulamaları ve Windows Vista işletim sisteminin gereksinimlerini karşılamak için mükemmeliyet sunmaktadır .
Teorik olarak, DDR’ de 400Mhz ile 1066 Mhz arasında, DDR’da ise 200-600 Mhz arasında veri hızında iken , DDR3 modüller 800-1600 Mhz arasında efektif sistem saat hızlarına sahip olarak stabil bir şekilde data transferini gerçekleştirmektedirler. Aşağıdaki tabloda ise çiplere ve hafıza modüllerine göre yapılan iki tabloda data transfer miktarları gösterilmiştir.
DDR3 Teknolojisi İle Birlikte Düşük Güç Tüketimi
DDR3 birden çoklu uygulamalarda ki verimi arttırmakla birlikte , günümüzün yeni çoklu çekirdekli sistemlerinin performansını da iyileştirmektedir. DDR3 ...

News of Bilgisayar Parçalarının Tanıtım bölümü