Online Oyun Oynayanlar(Knight vs. ) Dikkat!

Bilgisayarlarla ilgili her şeyi konuşabiliceğiniz yardım istiyebiliceğiniz bölüm.

Online Oyun Oynayanlar(Knight vs. ) Dikkat!

Mesajgönderen mkemal » Prş Eki 01, 2009 11:06 am

Arkadaşlar burda ne knightı kötülemek için bir yazı yazıyorum nedebaşka bir online oyunu.Çünkü kötülemeye kalksam insanlarsanane,kıskanma gibi saçma laf üretip duruyolar.Bende zamanında knightıçok oynadım.Gerçekten o zamanlar yapıcak uğraşıcak bir şeylerimolmadığı için oynuyodum.Yani o zamanlar boş adamdım.Ama bırakalı 3 seneoldu çok şükür.Neyse işin knight kısmını geçerkenbir gerçek var.Bu yazacaklarım bilimsel verilerdir.Ege tıp fakültesinin150 kişinin üstünde yaptığı araştırmadır. Knightbaşında ya da herhangi bir online oyun başında yani bilgisayar başındagünde 2.5 saatten fazla oturmak insanlarda bel ve boyun fıtıklarınayola açabiliyor.Eğer PC başında bel ya da boyun ağrıları gözükmeyebaşladıysa tehlikeli durumda olabilirsiniz.PCyi 40 dakkadan fazla kullanımlarda ise gözlerde biryanma,sulanma,kaşıntı ortaya çıkabiliyor buda göz bozukluklarına yolaçıcı etkenlerden birisi.Yani bu gibi durumlar sizde de oluşmayabaşladıysa tehlikedesiniz.Herkesin bildiğigibi mesala Knightta çok güzel bir partideyken tuvalet ihtiyacımızgelse bile o partiden atılmamak uğruna 1-2 saat kendimizi sıktığımızıbiliriz.Buda kabızlık ve böbrek organına zarar verebiliyor.Birdeçok hızlı ve saatlerce klavye kullanımının bileklerde ve parmaklardakireçlenmelere yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Veen önemlisi bu oyun çoğu kişide lütfen bende böyle bir şey yok gibişeyler yazmayın çoğu kişide diyorum o siz olmayabilirsiniz sosyal birdepresyon yaratıyor.Bu şöyle algılanmasın.Adam 24 saat evekapanıyor.Knight oynayalarda çalışıyor,geziyor ama mesala otobüste birgrup gençle karşılaştım aralarında gerçek reel olanı konuşcalarınaknight tartışması yapıyorlardı ciddi ciddi.Bu depresyonbaşlangıcıdır.Kulak misafiri oldum bir arkadaş diğerine benimle şusaatte şuraya gelirmisin diyor.Oda yok o saatte bdv mi ne var o tarzcabirşey diyor.Ayrıca bu oyunda 10-12.000TL kadar paralar harcanıyor.Yanisonuç olarak yukarıdaki belirtiler varsa bilimsel olarak bu oyunlarıbırakmanızda yarar var.Size sadece şunu söylüyorum eğer yukarıdakibelirtilerden herhangi 1 tanesi varsa sadece 4 gün bilgisayarı açmayınoyunu demiyorum PC yi.Dayanın ve 4 gün açmayın.Arkadaşlarınızla dışardagezin ya da öğrenciyseniz bir derslerinize bakın.Yani Pc dışındabişeler yapın.Ne demek istediğimi anlıyacaksınız.Yukarıdakiaraştırmalar tamamen kendime aittir.Ege Üniversitesinden arkadaşımSevcan Turhal a teşekkür ederim.
Bana hak veren arkadaşlar bu tür oyunları oynayanarkadaşlarına bu yazıları iletirlerse sevinirim ve başka sanalortamlarda paylaşırlarsa sevinirim.
Güncelleme:
Ayrıca buraya bu konuyu açmamın nedenikimsenin beni takıp takmaması değil.Eğer bu tür sorunlar oluşmayabaşladıysa emin olun bu tür oyunların yüzündendir.Çünkü bu oyunlarinsanları sömürüyor.Yani maddi ve manevi olarak sizden çok şeyalıyor.Benim bu yazdıklarımdan sonra diyelimki 100 bin Knight Onlineoyuncusundan 1 kişi bile bırakırsa mutlu olurum.
Bir düşünün bu oyunun sonu varmı?Nereyekadar böyle gidicek? Her zaman yeni bir server gelicek.Yakında herkes83 lvl a ulaşınca nasılki 80 lvl lar çoğaldı 83 e çıkardılar bu seferde90 lvl a çıkacak.E sonra 100.Bu böyle gider.Adamların amacı sizinparanızı ve beyninizi sömürmek.Örnek: Bu oyun yüzünden uzaktan birtanıdığımın kardeşini lise2 de okuldan aldılar devamsızlıktan kaldığıiçin.Ne uğruna peki?Sanal sonu olmayan bir oyun. Bu oyunu oynamanızınamacı sadece boş vakit değerlendirmekse bunu GB parası Premium parasıCash Parası bilmem ne parası vermeden boş vaktinizideğerlendirebileceğiniz işler çok.Bunların parasıyladadeğerlendirebileceğiniz çok şey var.İyi düşünün derim ve bırakmanızıisterim.Teşekkürler!
mkemal
Gelişmiş üye
Gelişmiş üye

Rep puanı: 10

Re: Online Oyun Oynayanlar(Knight vs. ) Dikkat!

Mesajgönderen Fethiye_Lee » Prş Kas 19, 2009 1:27 pm

SAĞOL AMA BEN PC BAŞINDA FAZLA DURMUYORUM PC BAŞINDA 3SENE GEÇTİ MİYOP OLDUM GÖZLÜK TAKIYORUM
DERSHANEYDİ-OKULDU ZTN FAZLA VAKİT ÖLDÜREMİYORUM ÇOK GÜZEL BİR PROGRAM TABLOSU OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK ++ REP
- Paranin Değeri Arttı, İnsanin Değeri Battı!
- En iyi Dost Kimdir ? "Sana Sorun Çıkarmayandır!"
[-WEBKIT-AUTO][/-WEBKIT-AUTO]
Düşünüyorum öyle ise varım.
Kullanıcı avatarı
Fethiye_Lee
«¤ Forum Yetkilisi ¤»
«¤ Forum Yetkilisi ¤»

Rep puanı: 40

Re: Online Oyun Oynayanlar(Knight vs. ) Dikkat!

Mesajgönderen LordOFTheRings » Prş Kas 19, 2009 1:33 pm

artık bot devri var online oyunlarda silkroad diğerlerini bilmiormda gece gündüz botta sen dısardasın bu bot olayıyla insanın eve kapanma olayı bitti. kop kop
LordOFTheRings

Dön Bilgisayar Genel Bölümü Sohbet Sorularınız vs

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir